Strikkefeen deler ud af sine guldkorn til strikning

Foto: Privat. Ejer, Susanne Jensen i butikken
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Er du på jagt efter godt garn og nogle fif til dit næste strikkeprojekt, så vil du uden tvivl have stor glæde af at besøge Strikkefeen i Frederikshavn, som er eksperter på området.

I mere end 30 år har Susanne Jensen solgt garn til glade kunder, der ofte har brugt lang tid i butikken for at få gode tips med på vejen. 

Siden Susanne var helt lille var hun holdt af håndarbejde og hun har brugt oceaner af timer på at sy, strikke og hækle - drømmen var da også at blive designer. 

”Da jeg var lille, havde jeg en drøm om at blive designer, men så blev jeg gift og fik børn og så endte jeg med at udleve min drøm på en anden måde. Med min butik får jeg lov at leve af min hobby og hver dag møder jeg mennesker, med samme interesse som mig,” fortæller Susanne, som er butiksuddannet og derfor også har nogle kompetencer fra sin uddannelse, som gør, at det er oplagt for hende at drive butik.

Mere end 30 års erfaring
Strikning er blevet mere og mere populært og i det moderne samfund er det blevet en trend at strikke trøjer, tasker, huer og meget andet til sig selv, sine venner eller børn.
Hos Strikkefeen er strikning dog ikke blot en periodevis mode, for de har mere end 30 års erfaring og har i alle disse år guidet og hjulpet deres kunder godt på vej. 

”Det er sjovt at have været i markedet i så mange år, for så kan man følge de forskellige tider, hvor det har varieret meget, hvor populært strikning har været. Førhen var det mest det voksne publikum, der kom forbi, fordi de ville strikke, men i dag er det alle aldre, der kommer i butikken. Det er blevet meget populært også blandt unge mennesker og man kan også se, at det er et modefænomen for tiden, hvor også mange designere og magasiner, har indslag med strik”, forklarer Susanne. 


Foto: Privat. Man kan få det meste indenfor garn hos Strikkefeen og så er der mange fine strikkede produkter i butikken. 

Få gode råd med på vejen
Strikkefeen er ikke bare en butik, hvor man kan købe garn.
Butikken
 er også et sted, hvor man kan komme ind med sit strikketøj og få råd og vejledning.

Susanne og hendes to medarbejdere bruger gerne tid på at hjælpe kunden videre, hvis de eksempelvis har brug for råd til et nyt mønster eller lignende.
I butikken finder man desuden mange modeller, som man kan hente inspiration fra. 

”Det er noget af det, jeg synes er allersjovest. Hos os kommer kunderne igen og nogle kunder kommer med deres strikketøj, så de lige kan få lidt vejledning undervejs til, hvordan de kommer videre.” 

Susanne holder ofte strikkecaféer, hvor der er et stort fremmøde og hvor man strikker og hygger sig sammen, mens Susanne lærer fra sig.

”Jeg har et samarbejde med det lokale bibliotek, hvor vi holder strikkecafé en gang om måneden. Her møder omkring 45 damer troligt op, så det er rigtig sjovt og hyggeligt.”

Webshop og kunder langvejs fra
Det er ikke kun de lokale kunder, der har glæde af Strikkefeen, hvor det er også muligt at bestille fra det store udvalg via webshoppen.

”Vi har kunder fra alle dele af landet og ofte begynder folk at handle her, efter de har været forbi, for eksempel på en sommerferie. Vi har også mange tilbagevendende kunder, som kommer hver sommer. Det kan være fordi, de altid er på ferie her, måske fordi de har sommerhus i nærheden. Mine medarbejdere og jeg elsker sommeren, hvor der kommer så mange kunder forbi, som fortæller, at de altid kommer hos os, fordi man ikke kan finde nogen steder med det samme udvalg. Det betyder også, at vi har kunder, der kommer fra København, fra Randers eller måske fra Skive,” slutter Susanne. 

Du kan følge med på Strikkefeens Facebook side her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Strikkefeen // Susanne Jensen