Person med flair for IT til Fregatten ABSALON

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være en del af stærkt kammeratskab i en hverdag, som omhandler IT-support og oplevelser du ikke finder andre steder?
Er du klar til at blive en del af en professionel og velfungerende besætning? Fregatten ABSALON søger en ny medarbejder med flair for IT, der vil med på et krævende træningsforløb, der skal gøre os til en af Søværnets skarpeste og mest sammentømrede kampenheder – klar til internationale operationer.

Om os

Forsvaret håndhæver Danmarks og Rigsfællesskabets suverænitet og er en del af samfundets samlede beredskab. Forsvaret bidrager til International konfliktforebyggelse og deltager i fredsbevarende og fredsskabende indsatser, når folketinget beslutter at anvende militær ekspertise og kapacitet.

Som en del af Forsvaret, forsvarer Søværnet Danmarks interesser fra havet. Danmarks rolle som en af verdens førende søfartsnationer betyder, at Søværnet har en vigtig opgave med at bidrage til at skabe den maritime sikkerhed, der er nødvendig for en fredelig udvikling i verden.

Fregatten F341 ABSALON er hjemhørende i Frederikshavn. Absalon og søsterskibet Esbern Snare, har de seneste år været indsat i NATO’s stående flådestyrke - SNMG 1, samt i anti-pirateri-mission, i Guineabugten i Afrika. Derudover har skibene deltaget i øvelser og sejladser fra Vestafrika til nord for polarcirklen. I gennemsnit sejler vi ca. 125 dage om året, men dette varierer en del fra år til år. De forskellige sejladser dækker over øvelser og operative indsættelser, og har varighed fra alt mellem en lille uge og op til 3 måneder.

Vi arbejder både med formel uddannelse og sidemandsoplæring. Du vil derfor komme på kurser i specifikke systemer, mens du vil lære andre ting via sidemandsoplæring. Jo mere viden og erfaring du får, jo mere ansvar vil også følge med.

Om stillingen

Som konstabel i elektroniksektionen vil du indgå i et ungt team sammen med andre konstabler, sergenter og en officer, der tilsammen udgør elektroniksektionen. Dit arbejde vil primært bestå af fejlsøgning og support af enhedens IT-systemer og brugere. Derudover vil du alt efter kompetencer kunne assistere med reparation og vedligeholdelse af skibets mange avancerede sensor-, kommunikations- og data-systemer. Du vil opleve en dynamisk og alsidig hverdag med mange vekslende og spændende udfordringer. Ud over din interesse på IT-området, vil du også blive uddannet røgdykker, førstehjælper, maskingeværskytte og marinesoldat. Du vil derfor komme til at arbejde med opgaver der udfordrer dig ud over dit eget fagområde.

Indholdet i hverdagen og opgaverne varierer meget, afhængig af hvad vi laver.
Når skibet er til søs, understøtter vi skibets opgaveløsning, ved at sørge for at elektronik- og datasystemerne fungerer og bliver vedligeholdt. Når skibet er på højeste beredskabsniveau vil du have en specifik opgave som fx maskingevær/kanon/missil-skytte. Dette stiller krav til udholdenhed og logisk tankegang, da det ofte sker under tidspres og med kaos omkring dig. Dette er selvfølgelig kun træning, men vi laver ofte øvelser for at være skarpe, når en virkelig situation opstår.
Når vi er til søs i længere perioder, har vi ofte havneophold hvor det er muligt at komme ud af se nogle af de mange byer vi besøger, ligesom der laves forskellige sociale aktiviteter blandt besætningen.

Når vi ikke sejler, og skibet ligger i havn, er hverdagen præget af afspadsering, vagttjeneste, uddannelse, samt systemvedligehold i samarbejde med flådestationens værksteder. Da folk kommer fra hele Danmark og vi ligger i Frederikshavn, hvor alle ikke har mulighed for at tage hjem hver dag efter arbejde, lægger vi stor vægt på fleksibilitet i forhold til planlægning af din arbejdstid.

Vi kan tilbyde et alsidigt job med mulighed for udvikling, herunder et uddannelses- og tjenesteforløb med kurser og efteruddannelse, hvor vi tager udgangspunkt i din baggrund og de kompetencer, som du skal have i din specifikke stilling, samt dine ønsker i videst mulige omfang. Hvis du fx går med ønsker om at blive IT-supporter, kan denne tages i forsvaret, sideløbende med at du arbejder om bord. Hvis du allerede er IT-supporter eller datamatiker, og ønsker videreuddannelse til fx data-fagtekniker, er der også muligheder her.
Vi lægger vægt på fleksible rammer under ansvar, inden for de muligheder som Forsvarets fokus på tilpasning af opgaver og organisation giver.


Om dig

Vi forestiller os at du er fleksibel og engageret i din tilgang til arbejdet. Du trives med at arbejde i mindre teams, men du kan også løse opgaver selvstændigt hvis det bliver nødvendigt. Du har overskud og er klar til at give en ekstra hånd, når det går stærkt. Du er eventyrlysten og klar på nye udfordringer. Du har det fint med at hverdagen ikke er ens og at nogle dage foregår i roligt tempo, mens andre suser afsted i høj fart.

Du har et ønske om at lære nyt og er nysgerrig af natur. Du har et flair for IT og elektronik, og har måske endda en cyber-værnepligt, uddannelse som IT-supporter eller datamatiker.
Hvis du har lysten og drivkraften, skal vi nok klæde dig på til at kunne løfte opgaverne og få succes i dit arbejde om bord.

Da vi er en speciel arbejdsplads, stiller det dog nogle krav til hvad du skal kunne.

Faglige krav:
• Du har lyst til at arbejde med IT og brugersupport.
• Søværnets Basisuddannelse (SBU). (Læs længere nede hvis du ikke har gennemført SBU)

Helbredskrav:
• Kunne godkendes ved en helbreds- og tandundersøgelse (Blåt bevis).
• Kunne bestå Forsvarets Fysiske Basiskrav (FFB).
• Være egnet til røgdykning.

Øvrigt:
• Kunne sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden HEMMELIGT.
• Du skal endvidere være erklæret, eller kunne erklæres, egnet til udsendelse i internationale operationer.

Søværnets Basisuddannelse:
Hvis ikke du har været igennem en værnepligt eller Søværnets Basisuddannelse (SBU), så starter din ansættelse med SBU’en. Det er en 4 måneders periode i Frederikshavn, hvor du vil lære sømandsskab, førstehjælp, røgdykning, skydefærdigheder mm. Dette sluttes af med en sejlads af nogle ugers varighed. Herefter vil du være klar til at starte dit arbejde om bord.
Hvis du har været igennem en værnepligt i fx Hæren eller flyvevåbnet laver vi en individuel vurdering af hvad der skal til for at du kan blive omskolet til Søværnet.

Er du i tvivl om du har de rette kompetencer, skal du ikke tøve med at henvende dig til os, for en uforpligtende samtale.

Hvis du har en gymnasial uddannelse (STX, HHX, HTX eller HF), kan du senere som medarbejder i Søværnet søge ind på Søværnets løjtnantsuddannelse og blive officer i Søværnet. Læs mere om løjtnantsuddannelsen her (link: https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/soevaernet/lojtnant/)

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en marinekonstabelstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested vil være i Frederikshavn.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Nærmere oplysning om stillingsindholdet kan fås ved henvendelse til Våben- og elektronikteknisk officer kaptajnløjtnant Bjarke Pedersen på tlf. 7285 4495 eller mail 2E-ABSL-VEO@mil.dk
Alternativt Chefsergent John Rasmussen, SCA-K-BEM02, telefon 72 85 75 22

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Birgit Dyrholm ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 71 eller mail FPS-BDY@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 25. februar 2024 og samtaler forventes afholdt uge 9 og 10. Stillingen er til besættelse 1. april 2024 eller efter aftale.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.


OM 2. Eskadre
2. Eskadre er den primære leverandør af Danmarks sømilitære kampevne. Eskadren løser opgaver i danske farvande, regionalt og globalt.
Opgaverne spænder fra bidrag ved humanitære operationer til indsættelse i krigsmæssige operationer.
2. Eskadre består af moderne højteknologiske luftforsvarsfregatter og antiubådsfregatter. 2. Eskadre arbejder kontinuerligt for at være en god og attraktiv arbejdsplads, og vores opgave som styrkeproducent er, at få det komplekse samspil mellem besætninger og en avanceret teknologi til at yde optimalt for at kunne løse Søværnets opgave: At sikre Danmarks interesser fra havet – med magt om nødvendigt.


INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederikshavn Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Frederikshavn, Flådestationen , 9900 Frederikshavn

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 25-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5985543

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook