Frisører med 27 års erfaring: Hårgalleriet giver et smil på læben

Henriette Woller (tv) og Gitte Aaen (th) (Foto: Hårgalleriet)
Profilbillede

For 27 år siden besluttede Henriette Woller og Gitte Aaen at prøve kræfterne som selvstændige frisører, og de startede Hårgalleriet. I denne artikel har vi snakket med to de frisører om tiden i Hårgalleriet.

“Vi arbejdede sammen i Salon Afrodite, og vi talte en del om, at prøve kræfter som selvstændige frisører. Da lokalet var der og en mulighed bød sig, så slog vi til,” lyder det fra frisørerne Henriette og Gitte.

Henriette og Gitte fortæller, at deres job som frisører er meget givende, da de lærer deres kunder at kende, og de elsker at se kunderne forlade salonen med et smil på læben. Selvom de ser hinanden hver dag, så kender de hinanden så godt, at de ved hvornår man skal sige og hvornår man skal tie.

“Det er et utroligt givende job. Man lærer sine kunder at kende på godt og ondt, og det varmer at se, kunderne forlade salonen med ny selvtillid og smil på læben. Det er fantastisk med kollega, der kender en ud og ind, og at arbejde som selvstændig i Hårgalleriet,” lyder det fra Henriette.

“Selvom vi er to “chefer”, så er vi gode til at blive enige om tingene. Vi kender hinanden rigtig godt efter 27 års samarbejde. Så vi ved godt, om det er en dag hvor vi kan joke med hinanden, eller om det er bedst at tie stille. Vi kan tale og grine med hinandens kunder, og holde samtaler i gang på kryds og tværs i salonen,” supplerer Gitte.


Her i december måned er der dømt julehygge i salonen (Foto: Hårgalleriet)

De to frisører fortæller, at det som gør deres job så spændende er, at der aldrig er to dage, der er ens, og at de elsker at arbejde med forskellige aldersgrupper.

“Vi ejer begge salonen og har ingen medarbejdere. Vi har haft salonen i snart 27 år. Det som gør det spændende at arbejde som frisør, er at der aldrig er to dage, som er ens. Forskellige aldersgrupper i salonen, gør arbejdet meget varieret, både med klip, farve og permanent.”

Modeshow for Pauli Tvilling og lokal hjælp står som klare minder
Henriette og Gitte har haft mange gode oplevelser gennem deres 27 års arbejde i Hårgalleriet, men to historier står særligt klart.

“Vi har faktisk mange søde og særlige historier fra Hårgalleriet. En af de gode er, da vi var med til at sætte hår til et modeshow arrangeret af Pauli Tvilling. Det var i hans første år som skrædder, og det med at sy gjorde han ikke så meget i, så tøjet var sat sammen med sikkerhedsnåle og sorte sække blev brugt som stof. Men håret sad perfekt! Det var sjovt og spændende at være en del af.”

De to frisører har også flere gange besøgt Solsikken, og her kan de virkelig mærke glæden boble, når de kommer på besøg. Besøget i fritidsklubben er en glædelig oplevelse, både for børnene og for Henriette og Gitte.

“Vi har et par gange været i “Solsikken” i Frederikshavn. En fritidsklub for udviklingshæmmede børn. Vi sætter deres hår, kommer evt. noget sprayfarve i, ordner deres negle og makeup, så de er klar til fest.”

“Det er simpelthen så dejligt at se så glade børn bagefter. De giver os glæde, og vi giver dem er dejlig og spændende dag. Alle er efter sådan et besøg, glade og taknemmelige,” lyder det fra frisørpartnerne, Gitte Aaen og Henriette Woller.

Du finder meget mere om Hårgalleriet på deres Facebookside, hvor du kan følge med i hverdagen i salonen.

Du finder Hårgalleriet på adressen Søndergade 66 C i 9900 Frederikshavn.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Gitte Aaen & Henriette Woller
False {
}