Bilbrand i Frederikshavn

Foto: Canva.
Profilbillede
dato

Det er ikke ofte man hører om det, men det sker dog alligevel nok oftere end man lige går og tror. Søndag aften den 12. december fik Nordjyllands Beredskab en melding om, at der var udbrudt brand i en carport i Frederikshavn. 

Carporten, hvori branden opstod, indeholdte i alt fire biler, hvor den ene af den var af typen hybrid. Det vides endnu ikke mere præcist, hvordan branden er opstået, men visse tegn tyder på, at det godt kan have været en igangværende opladning af hybridbilen, der kan være årsagen. 

Ud af de i alt fire biler, der angiveligt var parkeret i carporten, lykkedes det for beredskabet, at få trukket to af dem ud uden yderligere skade. I forbindelse med branden, var der ankommet hele fire tankvogne, to sprøjtebiler samt 14 brandmænd til adressen.

Batterier giver udfordringer 

At der opstår brand i en hybridbil af den ene eller anden årsag, kan i visse tilfælde godt vise sig, at være en større udfordring for beredskabet, på grund af kombinationen af vand og el.
Hvis en batteripakke i en el eller hybridbil skulle antænde, ville slukningsarbejdet nemlig være noget mere omfattende end ved en almindelig brand. Dette skyldes, at en batteribrand er meget sværere at få til at slukke.

Kilde: Nordjyske