Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Frederikshavn

Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. Foto: PR.
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Frederikshavn giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Frederikshavn Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej
Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid.

– Vil man søge varmepumpepuljen, skal ens bolig ligge i et område, hvor der ikke allerede er lagt ud til fjernvarme eller nogen planer om det. Det er noget, man selv skal tjekke for den enkelte adresse, for det kan variere fra den ene matrikel til nabogrunden, siger Steen Jensen, der er VE-godkendt autoriseret VVS-installatør hos Bedre Bad Frederikshavn – VVS Lykke. 

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren
Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Steen Jensen kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem. 

– Varmeregningen er ikke det, man tænker mest på om sommeren, men hvis man vil have en varmepumpe installeret og venter til vinteren, skal der som oftest etableres en midlertidig varmeløsning. Det er immervæk mere besværligt og koster også nogle penge, man kan spare om sommeren, siger Steen Jensen og tilføjer:

– Der er flere forskellige typer varmesystemer, som kan fungere med en varmepumpe. Det er altid vores anbefaling, at man får en gennemgang af hele boligen for at finde den mest optimale måde at udnytte varmen og få en sund varmeøkonomi.

Sådan søger du
Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk

Kilde: Bedre Bad - Bedre Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.