Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Frederikshavn - onsdag den 28. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Frederikshavn er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Jerup – bilist overtrådte vigepligt og påkørte cyklist

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 27. juli ved 13-tiden en anmeldelse om, at et færdselsuheld netop havde fundet sted i Jerup. I krydset mellem Sindalvej og Milrimvej havde en bilist kørt frem for ubetinget vigepligt samtidig med, at en cyklist bevægede sig ad Sindalvej. Det medførte en kollision, hvor cyklisten landede på bilens kølerhjelm og derefter rullede ned på asfalten. Heldigvis led cyklisten kun mindre skræmmer, hvorefter man ringede til politiet.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet for at besigtige skaderne og undersøge ulykkestedet. Begge køretøjer havde modtaget materielle skader i forbindelse med uheldet. Bilisten – en 40-årig mand – sigtes for at have overtrådt sin vigepligt.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • Du indstiller GPS eller radio
  • Du samler ting op fra gulv eller handskerum
  • Du spiser eller drikker
  • Du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • Du har tankerne et helt andet sted eller er stresset

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!

Kort sagt: kør bil, når du kører bil.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Frederikshavn – biler kolliderede i vejkryds

En beredskabspatrulje fra Nordjyllands Politi rykkede ud til et færdselsuheld på Vinthersvej i Frederikshavn tirsdag den 27. juli ved 17-tiden, da to biler netop havde kollideret i krydset mellem Vinthersvej og Højrupsvej.

Betjentene kunne ved deres ankomst heldigvis konstatere, at ingen personer havde lidt skader i forbindelse med uheldet. Begge køretøjer modtog dog betydelige materielle skader. Efter sigende havde part 1 – en 42-årig mand – kørt frem for ubetinget vigepligt, hvorefter han kørte ind i venstre side af part 2’s bil med ca. 40-50 km/t.

Politiet sigtede derfor den 42-årige bilist for at have overtrådt sin vigepligt.

 

Nørresundby – bilist uden førerret slingrede og kørte usikkert

Tirsdag den 27. juli om formiddagen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en bekymret borger om, at han netop havde set en bil på Ny Lufthavnsvej i Nørresundby køre slingrende og usikkert. Anmelder blev derfor viderestillet til patruljen, som han dirigerede til stedet.

Kort tid senere standsede politiet den bekymringsvækkende bilist til kontrol. Det viste sig, at der ikke var tale om en spiritusbilist, da alkometertesten gav negativt udslag. I stedet var der tale om en bilist, der havde fået inddraget førerretten af helbredsmæssige årsager.

Politiet sigtede derfor bilisten for kørsel uden førerret. Tak til anmelder for det rettidige opkald.

 

Løgstør – bilist sigtet for brug af mobil under kørsel

På Fjerritslevvej i Løgstør lagde en patrulje fra Nordjyllands Politi mærke til, at føreren af en varebil benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen. Betjentene standsede derfor bilisten tirsdag formiddag, da der var tale om brud på færdselsloven. Politiet sigtede i den forbindelse bilisten for brug at håndholdt teleudstyr under kørsel. Den sigtede fik et klip i kortet og en dertilhørende bøde.

 

Læg mobilen – så er du lægger

Kører du 80 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det nemlig til at køre 89 meter i blinde.
Læs mere om risikoen ved at bruge mobilen i trafikken på sikkertrafik.dk

 

Moseby – spirituspåvirket knallertfører anholdt

Da to betjente fra Nordjyllands Politi kørte patruljevogn ad Bleggravsvej i nærheden af Moseby, lagde de mærke til en knallertfører, som kørte uden hjelm. Da der var tale om en overtrædelse af færdselsloven, standsede de knallertføreren til kontrol mandag den 26. juli ved 18-tiden.

Det viste sig, at knallertføreren – en 55-årig mand – lugtede kraftigt af alkohol. Adspurgt fortalte han, at han kun havde taget en tår af den dåseøl, som han netop havde lagt fra sig. En alkometertest vidnede dog om, at han tilsyneladende havde drukket en del mere end som så, da hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg – spiritusbilist anholdt

Tirsdag den 27. juli midt på dagen standsede politiet en bilist til kontrol på Hadsundvej i Aalborg.

Ren rutine.

Desværre for bilisten – en 60-årig mand – viste en alkometertest, at hans promille tilsyneladende var tydeligt over den lovlige grænse på 0,5. Adspurgt erkendte han at have drukket forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – stjålet minilæsser solgt som hælervare

Fredag den 23. juli modtog Nordjyllands Politi et tip om, at der på en adresse i Hjørring stod en stjålet minilæsser. Samme dag rykkede politiet ud til adressen, hvor man traf ejeren af den pågældende minilæsser. Og ganske rigtigt; det var tydeligt, at minilæsseren stammede fra et tyveri i 2017.

Den nuværende ejer – en mand i 30’erne – forklarede, at han havde købt minilæsseren via Gul & Gratis, hvor sælger havde sat den til salg. Sælgers foretrukne betaling var kontant, hvilket er typisk ved salg af hælervare, da Mobile Pay fx er knyttet til sælgers personnummer.

Politiet sigtede manden for at være i besiddelse af hælervare, hvilket er en overtrædelse af straffeloven. Minilæsseren leveres tilbage til rette ejer.

 

Sådan undgår du at blive hæler

Tyve begår indbrud for at stjæle ting, de kan sælge videre. Når vi køber stjålne varer, kommer vi til at bestille indbrud uden at vide det.
Man kan blive hæler på to måder: ved at sælge stjålne varer videre og ved at købe stjålne varer.

Det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Faktisk synes 78 procent af danskerne, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålne. 

Hvis du bruger disse to nemme handleregler, er du mere sikker på, at varen ikke er stjålet:

  1. Brug MobilePay, når du handler brugt
  2. Kig efter NemId hos sælger, når du handler brugt på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr. som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesserede i.
Læs mere på DKR.dk

 

Aars – indbrud i bolig

Mellem onsdag den 21. juli kl. 10:30 og tirsdag den 27. juli kl. 14:00 fandt et indbrud sted på Dr. Alexandrines Vej i Aars, hvor en ukendt gerningsmand brød ind i en bolig ved at bryde et vindue op – formodentlig med et koben. Blandt de stjålne genstande var Royal Copenhagen stel, Makita værktøj og Sonos højtalere. Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad det opbrudte vindue.

Har du set mistænkelig færden på Dr. Alexandrines Vej i Aars? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Frederikshavn – værktøj stjålet fra værksted

Et indbrud fandt sted på Niels Juels Vej i Frederikshavn mellem lørdag den 24. juli kl. 21:00 og mandag den 26. juli kl. 12:00, hvor en ukendt gerningsmand brød ind i et værksted ved at klippe et hegn til adressen op. Blandt de stjålne genstande var diverse former for værktøj, herunder: en slagboremaskine med støvsuger af mærket Makita, tre styks Makita batterier, en elektrisk gulvvasker af mærket Nilfisk og en Devalt rundsav med oplader og ekstra batterier.

Gerningsmanden forlod værkstedet ad samme vej, som han fik adgang til stedet. Har du set mistænkelig færden på Niels Juels Vej i Frederikshavn? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi