Lokal kunst skaber mere hjemlighed på Sæby Ældrecenter

Foto: Frederikshavn kommune. Gudrun Tuttle, beboer på Sæby Ældrecenter

Beboere, besøgende og personale på Sæby Ældrecenter glæder sig over synet af de farverige malerier, der i øjeblikket er udstillet i centerets forhal.

Forleden samledes beboere, pårørende og besøgende til den første fernisering nogensinde af en maleriudstilling på Sæby Ældrecenter. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Sæby Ældrecenter, den lokale kunstner Jørgen Agerbæk og Jørgen Gull Pedersen, der er brobygger i projektet ”Mere hjemlighed på plejecentre”.

Mange af Sæby Ældrecenters beboere og besøgende deltog i ferniseringen, som blev markeret på festlig vis med et lille glas bobler og kransekage. Leder af Sæby Ældrecenter, Anette Spolum bød velkommen, og den lokale kunstner Jørgen Agerbæk fortalte om, hvordan hans malerier bliver til.

Sandkorn fra stranden
Jørgen Agerbæk maler ofte motiver, han får øje på i lokalområdet. På Sæby Ældrecenter har han udstillet malerier med motiver fra blandt andet Nellemanns Have og Sæby Strand. Han røbede for gæsterne, at han benytter en særlig teknik, når han maler. Han bruger meget sjældent stafeli, hvor lærredet står på højkant. Han lægger i stedet lærredet fladt ned på jorden eller i sandet på stranden.

- Det er fascinerende, at man kan mærke sandkornene fra stranden, og der er flot symmetri i farverne, siger Gudrun Tuttle, beboer på Sæby Ældrecenter.

Gudrun Tuttle synes, det er spændende, at der er kommet nye malerier op på væggene og ser gerne, at der kommer nye kunstudstillinger på Sæby Ældrecenter til glæde for både beboere, besøgende og personale. Centerleder Anette Spolum er åben for nye udstillinger og andre aktiviteter, der skaber mere hjemlighed for centerets beboere:

- Vi vil gerne lukke omverdenen ind og give beboere og besøgende gode oplevelser. Alle er velkomne til at kigge ind og se malerierne, lyder det fra Anette Spolum, leder af Sæby Ældrecenter.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/lokal-kunst-skaber-mere-hjemlighed-pa-saeby-aeldrecenter/
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.