Klimaændringer: Hvor er Frederikshavn mest sårbar?

Profilbillede
dato

En ny klimatilpasningsplan er på vej i Frederikshavn Kommune. Byrådet sætter nu en fordebat i gang, der giver borgere, virksomheder, foreninger og andre mulighed for at sende deres forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer.

Hvordan forbereder Frederikshavn sig bedst til fremtidens klima, og er der nogle særligt udsatte områder i kommunen, vi skal være opmærksomme på? Det vil Frederikshavn Kommune gerne have idéer, inputs og forslag til. 

I januar rasede stormen Malik over Danmark og blev efterfølgende afløst af forhøjet vandstand og oversvømmelser.

Mange steder kan klimaudfordringen både ses og mærkes - og for bedst at kunne håndtere klimaændringerne i dag og i fremtiden, tager Frederikshavn Kommune nu de første skridt til at opdatere sin Klimatilpasningsplan.

I dag lyder startskuddet til en fordebat, hvor borgere, erhverv og andre kan komme med input, forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer:

- I arbejdet med den nye klimatilpasningsplan har vi brug for input fra borgere, virksomheder og andre, der bor, driver virksomhed eller færdes på steder, hvor der er risiko for oversvømmelser eller kysterosion.

- I er tæt på virkeligheden og kender de lokale forhold. I ved om nogen, hvor det kan gå galt under et skybrud eller en lang periode med meget nedbør, og derfor er jeres bidrag vigtige, lyder opfordringen fra Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Kom med dine input
Har du idéer eller forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer i Frederikshavn kommune? Så kan du sende dine input til Frederikshavn Kommune senest den 20. marts 2022:

Kilde: Redaktionen