Frederikshavn Havkajakklub: Klubtur til Skærgården i Sverige

Frederikshavn Havkajakklub på tur (Foto: Hans Chr. Højslet)
Profilbillede

Af: Hans Chr. Højslet

Torsdag den 30. juni tog 23 forventningsfulde medlemmer af Frederikshavn Havkajakklub med færgen fra Frederikshavn til Göteborg. Vi havde sendt 2 medlemmer afsted i forvejen, således at de var indlogeret på campingpladsen og havde roet de første mange kilometer allerede, da vi andre ankom.

Udgangspunktet for turen var Rörviks Camping ved Hamburgsund – tæt på Fjällbacka i den svenske skærgård. Fjällbacka er også kendt som udgangspunktet for Camilla Läckbergs kriminalromaner. Skærgården ud for Fjällbacka betegnes af mange som verdens smukkeste skærgård og et fantastisk eldorado for kajakroere.

Mange boede i medbragte telte på campingpladsen, medens andre blev indlogeret i pladsens hytter. Efter at være kommet på plads, og have slået telte og pavilloner op, var det tid til turens første tur i kajak. Turen gik ind igennem Hamburgsund og forbi kabelfærgen, hvor vi lige skulle vente lidt på denne, videre ud i Skærgården og rundt om nogle af øerne.

Med alle disse mange kajakker på vandet, var det et utroligt flot syn, og mange af indbyggerne i Hamburgsund og turisterne rundt omkring filmene ”optoget” af alle kajakkerne. Dagens tur blev på 13 kilometer, inden vi var hjemme igen til en fortjent aftensmad, som var blevet lavet af 3 af klubbens medlemmer.

Fredag var der planlagt en længere tur, længere ud i skærgården og rundt om flere af øerne. Hver af øerne i Skærgården har sit særpræg, og der er uroligt flot derude, nemt at ro i kajakken og finde steder, hvor man kan gå i land og holde et lille hvil, inden turen går videre.

Fredag var der formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og fælles madlavning omkring aftensmaden ude i skærgården, inden turen gik hjem til campingpladsen og en tiltrængt øl eller et glas vin, inden det var sengetid. Turen blev på 26 kilometer, og alle var godt trætte og faldt hurtigt til ro.

Lørdag var der lidt mere blæsevejr, hvorfor vi kørte lidt nordpå og satte kajakkerne i vandet ved Havstenssund og dermed lidt mere ”inde i landet”, end direkte ude i skærgården. Bortset fra det, var der lige så smukt på denne tur og i dette område, som længere ude i skærgården. Lørdagens tur blev på 15 kilometer, inden vi satte kajakkerne på taget af bilerne og kørte hjem til campingpladsen igen.

Lørdag aften var der arrangeret ”festmiddag” med store saftige burgere, pølser og salat med tilhørende fornuftige mængder af drikkevarer tilsat.

Søndag pakkede vi lejren sammen, inden vi drog på sightseeing-tur i Fjällbacka og kørte til Göteborg for at tage færgen hjem igen.

25 glade og trætte kajak-roere havde igen været på en god tur sammen.

Nogle af de kommentarer, der var blandt deltagerne på turen var:
- ”Tusind tak for en super dejlig tur med rigtigt mange skønne oplevelser – total opladning og i det skønneste selskab. Hold nu op, hvor har vi bare en værdifuld klub med så mange dejlige mennesker, som deler en fælles passion.” 

- ”Tak for den smukkeste miniferie, det skønneste vejr, super dejlig mad, jeres måde at være på – en klub med KONGE humør og kanon fællesskab!”


Frederikshavn Havkajakklub på tur (Foto: Hans Chr. Højslet)


Frederikshavn Havkajakklub på tur (Foto: Hans Chr. Højslet)

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Hans Christian Højslet