Frederikshavn er klar til endnu et stort internationalt sportsarrangement

Foto: Inge møller thomsen, Golf manager Frederikshavn Golfklub // Tove Varmløse Malmberg.
Profilbillede

Den 10. – 14. august lægger Frederikshavn Golfklub bane til European Challenge Tour 2022. Forarbejdet er for alvor skudt i gang, når Frederikshavn endnu engang indtager værtsrollen for et stort, internationalt event, der tiltrækker gæster fra nær og fjern.

Alle sejl er sat og det summer af liv i og omkring golfklubbens anlæg, for nu er det snart at Challenge-tourens 156 golfspillere og mange af deres familier tjekker ind på hoteller og andre overnatningssteder i og omkring Frederikshavn.

At vi har så stor en turnering skal ku’ mærkes og ses i hele byen og jeg håber at alle frederikshavnere er stolte af, at vi nu skal være vært for en historisk stor turnering i Frederikshavn fortæller Inge Møller Thomsen, som er ansat i Frederikshavn Golfklub.

En ting, der gør mig både glad, stolt og taknemmelig, er den kæmpestore opbakning vi har fået til eventet. Her tænker jeg først og fremmest på de frivillige, men også på erhvervslivet og Frederikshavn Kommune. Et så stort arrangement, kan kun lykkes fordi vi gør det sammen og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får sat Frederikshavn på golf-verdenskortet. Og det trækker forhåbentlig gæstespillere til vores område, som ønsker at spille samme bane som de bedste spillere i hele verden.

Marianne Bredevang, direktør på Scandic the Reef er begejstret for de mange internationale sports-arrangementer, der kommer til Frederikshavn.

”Tænk sig, at en by af vores størrelse de næste par år skal være arrangør af nogle af verdens største idrætsbegivenheder, og her tænker jeg på de to store events, som er i august, nemlig Challenge-touren i golf og VM i kvindeishockey men også i 2023, hvor vi igen skal arrangere VM i kvindehåndbold”

Dansk Idræts Forbund har fået øje på Frederikshavn – og det tror jeg handler om, at vi er professionelle hele vejen igennem. På Scandic er der f.eks. meget fokus på kosten, store sportspræstationer kræver den helt rigtige kost, og alle vil jo gerne præstere på højeste niveau, slutter Marianne Bredevang.

Fakta:

• Challenge-touren starter torsdag den 11. august - og der kommer 156 golfspillere og deltager i den 4 dage lange turnering, som for første gang afholdes i Vendsyssel.

• Blandt spillerne er der blandt andet de kendte danske navne Oliver Hundebøll og Martin Simonsen, men der kommer også spillere fra hele Europa og 2 helt fra Sydafrika.

• Præmiesummen er på 1,9 mill. kroner og alle er velkommen til at kigge forbi og opleve golf på højt niveau.

• Turneringen TV-transmitteres i resume udgave til potentielt 400 millioner tv-seere på verdensplan.

• Hele turneringen er gratis for publikum og Frederikshavn Golfklub inviterer alle til at deltage og opleve den fantastiske stemning. Det forventes, at der kommer ca. 4.000 tilskuere i løbet af arrangementet.

Kilde: Tove Varmløse Malmberg, Frederikshavn
Flere artikler