Floorballteam klar til OL på tre måneder

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

En gruppe beboere i Bofællesskab Øst i Frederikshavn er vilde med floorball. Siden februar har de trænet intensivt, og nu melder de er klar til Special Olympics Idrætsfestival

Flere af borgerne, der bor i Bofællesskab Øst på Gl. Skagensvej i Frederikshavn, fik smag for at spille floorball, da de deltog i ”Kom og prøv” den 3. februar 2024. Rikke på 28 og Philip på 26 var med til åbent-hus-arrangementet, hvor de kunne prøve forskellige idrætsgrene.

De blev så bidt af floorball, at de dannede deres eget hold sammen med syv andre i bofællesskabet og med hjælp fra bofællesskabets leder Linda Høegh Jokumsen og pædagog Anna Hermann Levorsen. Holdnavnet er BOF Øst, og træneren er en af de bedste – ligatræneren Oliver Bjørk. Han er under uddannelse og arbejder i bofællesskabet som omsorgs- og pædagogmedhjælper, og han er en god rollemodel for spillerne.

For Rikke og Philip har det stor betydning at få lov at være en del af et hold:

- Vi får øvet os i at samarbejde, som vi kan bruge i andre sammenhænge. Det styrker vores sammenhold, og man kan få afløb for alle sine frustrationer, fortæller Philip.

BOF Øst har ingen indendørs træningsfaciliteter i tilknytning til deres botilbud, men de træner udendørs på parkeringspladsen, når vejret tillader det.

- Vi søgte sponsorater til stave og mål. Dem fik vi sponsoreret af Floorballfabrikken, og så kunne vi begynde at træne. Når det foregår ude på parkeringspladsen, får det flere borgere ud at spille med, siger Linda Høegh Jokumsen, der selv har været holdleder i Black Hawks og aktiv spiller og træner i Strandby Tornados Floorball.

Black Hawks har åben for special olympic træning om torsdagen, så BOF Øst også kan træne indendørs.

Floorball og fællesskab
Spillerne på BOF Øst går op i træningen med liv og sjæl, og de havde kun spillet sammen i få uger, inden de meldte sig til Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. Holdet vil gerne spille i ens trøjer, og glæden er stor over, at Coast2Coast har sponsoreret både trøjer og drikkedunke. BOF Øst har også deres egne fans med til idrætsfestivalen.

- Vi har nogle kreative borgere, som vi har fået til at lave bannere og inviteret til at komme og heppe, så alle i bofællesskabet har mulighed for at være med til Special Olympics Idrætsfestival, fortæller Anna Hermann Levorsen.

BOF Øst har tilmeldt ni spillere i alderen 21 til 56 til Special Olympics Idrætsfestival, og de glæder sig til at dyste mod hold fra andre lande og til at være en del af fællesskabet på festivalen:

- Vi håber, der bliver sjovt, og at de ikke sparker os over skinnebenet. Jeg glæder mig til at få en medalje, siger Rikke.

- Vi spiller for både for at vinde og for at have det sjovt, siger Philip


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/floorballteam-klar-til-ol-pa-tre-maneder/
Kilde: Frederikshavn Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.