Fællesskab er nøgleordet på Tordenskjoldskroen

Foto: Tordenskjoldskroen. Polteabend på Tordenskjoldskroen
Profilbillede

Med en fantastisk placering bag John Bull, lige ved Hotel Jutlandia og blot 200 meter til havnen finder man Frederikshavns ældste værtshus: Tordenskjoldskroen. Her er der plads til alle, hvad end man er stamkunde, engangsbesøgende, junior eller senior.

Det gamle, hyggelige værtshus er ejet af 59-årige Yvonne Lund. Hun købte værtshuset tilbage i 2018 af hendes storesøster, der havde haft beværtningen i 16,5 år. Yvonne er egentlig uddannet social- og sundhedsmedhjælper, men hun synes, det blev for hårdt.

"Men så opstod muligheden for at overtage Tordenskjoldskroen af min søster, og det skulle jo så være nu, for jeg bliver heller ikke yngre."

Dermed blev hun ejer af byens ældste værtshus. Og hun er utroligt glad for tilværelsen.

"Tordenskjoldskroen er mit lille barn, og her oser af fællesskab. Folk ved godt, at mangler de en at snakke med, en kop kaffe eller en ostemad, så kommer de bare ind forbi. Folk kan også altid komme forbi, hvis de har et problem, og så ved de, at vi altid vil hjælpe dem med det," fortæller Yvonne og fortsætter:

"Efter den nye rygelov, hvor man ikke må ryge herinde, så har vi fået flere kunder. Flere frederikshavnere har også fået øjnene op for dette hyggelige værtshus, hvor alle snakker med hinanden og der er en slags 'fri mobning'."


Foto: Yvonne Lund // Tordenskjoldskroen

Fællesskab er nøgleordet
Fællesskab er nøgleordet for Tordenskjoldskroen, nævner Yvonne utallige gange. Hun beskriver værtshuset som et sted, hvor der er en rigtig dejlig atmosfære, og hvor alle snakker med alle. Og det er selvom alderdiversiteten spænder langt.

"Alle aldre kommer på Tordenskjoldskroen. Vores målgruppe ligger fra 18-årige til den ældste på 83 år. Mange unge fra Handelsskolen besøger os, men ellers har vi stamkunderne, der kommer fra morgenstunden og hen til eftermiddagen. De er typisk 22 til de 83."

Den store aldersdiversitet, og dét, at alle er velkomne, fører også en vis travlhed med sig. 

"Fra klokken 10 om formiddagen er der simpelthen så mange mennesker her. Jeg har slet ikke tal på det. Men alle er er velkomne, det er ligemeget om det er bossen eller bumsen. Det er også ligemeget, om de lige er kommet til byen, de kan roligt komme ind, og alle snakker med dem." 


Foto: Tordenskjoldskroen. Fødselsdagsfest på Tordenskjoldskroen

Værtshuset er 'en stor familie'
Der bliver også afholdt forskellige arrangementer på Tordenskjoldskroen. Eksempelvis holder Yvonne og hendes mand juleaften på Tordenskjoldskroen, for dem, der ellers skulle sidde derhjemme alene.

"Vi startede traditionen op i 2018, hvor vi var 26 personer juleaften - i år var vi 19. Der er ikke nogen grund til, at nogen sidder alene hjemme juleaften, så man kan betale 150 kroner, og så får man alt, hvad der hører til en juleaften."

Derudover holder de også 'ølbanko' en søndag formiddag, hver måned, hvor der bliver serveret varm mad bagefter. Men det er ikke givet, at man skal drikke øl, selvom det er et værtshus, fortæller Yvonne Lund:

"Selvom det er et værtshus, så kan man godt sidde og hygge sig. Man behøver ikke have en masse øl. Man kan også bare sidde og snakke og høre på de forskellige røverhistorier, folk fortæller," siger hun.

Tordenskjoldskroen råder også over en hyggelig gårdhave, som flittigt bliver brugt i sommerperioden, og derudover har værtshuset udsigt til Læsø-færgen.

"Her er simpelthen bare så hyggeligt. Og om sommeren kommer alle soldaterne forbi, når der er "Tordenskjoldsdagene" i Frederikshavn. Soldater med gevær og fruer i flotte kjoler kommer forbi og fylder værtshuset om sommeren."

Så hvis man ikke ved, hvad man skal give sig til, og har brug for en på opleveren, så er Tordenskjoldskroen et besøg værd. Et værtshus, hvor man føler sig velkommen og inkluderet, takket være Yvonne Lund og hendes personale.


Foto: Tordenskjoldskroen. Raflekonkurrence på Tordenskjoldskroen

Hvis du vil se mere til, hvad der sker på Tordenskjoldskroen i Frederikshavn kan du følge med i deres Facebookgruppe her. Her finder du både mere information om de forskellige begivenheder og billeder fra de hyggelige stunder på værtshuset. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Yvonne Lund // Tordenskjoldskroen
False {
}