Den bedste stemning i Frederikshavn

Foto: R.C. Photography. Arne har rundet 71 år, men er stadig fast i baren på Ship Inn
Profilbillede

Arne Jensen har været garant for den gode stemning på Ship Inn gennem snart 16 år. Hver uge flokkes kunderne til rafleturneringer, ved poolbordene og til god hygge i det klassiske brune værtshus.

Kender du det røde to-etagers hus med træpanelerne på fronten i Søndergade, du ved tæt på havnen?

Lige over døren hænger et hvidt skilt med et billede af et skibsrat og teksten Ship Inn og i den anden ende af bygningen lyser et Tuborg-skilt op.
Det er et besøg værd.

Ship Inn er et klassisk brunt værtshus. Betegnelsen dækker over klassiske værthuse med en fantastisk stemning, som bibeholdes af en gruppe faste stamgæster. Hos Ship Inn er der masser af faste stamgæster, men der er altid plads til flere, og du behøver ikke at være stamgæst for at få glæde af stemningen i Søndergade. Den gode oplevelse er en del af ethvert besøg i lokalerne.

Klassisk indretning

Arne Jensen overtog Ship Inn tilbage i 2006.

”Det var egentlig min søn, der synes det kunne være sjovt at eje sådan et sted. Han mistede interessen, men jeg hænger stadig ved,” fortæller Arne Jensen.

Der er fire ansatte i beværtningen, der har åbent fra 12 middag til midnat alle ugens dage. Og så er der weekenden, hvor dørene er åbne til to om natten.
Om aftenen lyser en række lamper facaden op og via trædøren med messinghåndtag kommer du ind i et stort hyggeligt lokale, hvor væggenes udsmykning nærmest tigger om at fortælle en god historie. Overalt er der referencer til det maritime liv.

”Til min viden har stedet altid heddet Ship Inn,” fortæller Arne Jensen.

Mange af søens folk har stadig deres gang på stedet, men kunderne er en skøn blanding af unge og ældre, der sætter pris på den hyggelige stemning i lokalerne.

Kast terningerne

Selve barområdet er delt op i to rum, så der er plads til både rygerne og ikkerygerne. Derudover er der store poolborde og et område med spillemaskiner, hvis du vil teste dit held.

Det store trækplaster er dog Ship Inns spildage.
Der er både konkurrencer for de, der foretrækker poolkøerne og kuglernes dans på den grønne dug og for de der foretrækker at lade pilene flyve mod dartskiven.

Mest populær er dog lørdagens rafleturning, hvor der er Tænkeboks på programmet. Det er spillet, hvor spillerne skal gætte, hvor mange ens terninger, der gemmer sig under spillernes raflebægre.
Typisk har hver spiller fire terninger og er der fem spillere, kan der potentiel være 20 ens i første slag.

Efterhånden som spillet skrider frem tager de spillere, der vinder terninger fra og den sidste der sidder tilbage med terninger har tabt runden og må en tur til Viborg.
Det kan lyde kompleks og der er mange meldinger og regler, men frygt ej. Der er altid en stamgæst, der er klar til at dele ud af sin viden om spillet, hvis du er fristet for at tage udfordringen op.

På en typisk lørdag samler der sig nemt 20 til 30 gæster til tænkeboks. Hver spiller betaler 20 kroner  for at deltage og puljen går til den samlede vinder.
Dermed kan byturen få et ekstra kapitalindskud, hvis du kan slå de andre. Der er dog også delpræmier i from af øl, så under alle omstændigheder er der gode muligheder for en fantastiske oplevelse.

”Der kommer også mange og rafler eller spiller kort om øl, uden at deltage i konkurrencerne, og det er altid muligt at finde godt selskab på Ship Inn,” fortæller Arne Jensen.
Han har rundet 71 år, men er stadig fast i baren på Ship Inn, så har du tiden, så kig forbi og få en hyggelig oplevelse og en god historie med på vejen.

Kig ind forbi Ship Inn på adressen Søndergade 124. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Arne Jensen // Ship Inn