Corona hensyn aflyser skolepatrulje tur

Profilbillede

Frederikshavn Kommune har desværre for andet år i træk aflyst kommunens skolepatruljer.

Skolepatruljen hårde arbejde igennem hele året fejres med en skitur til Sverige. Det er noget eleverne ser frem til hele året.

Sikkerheden kommer først

Det er hensynet til elevernes og lærernes sikkerhed der kommer først og årsagen til aflysningen. Der skulle have været hele 200 elever af sted fra kommunens skoler og de skulle have været samlet i fælles busser. Det kan ikke ske i en tid, hvor eleverne primært undervises i stamklasser og ikke bliver blandet på tværs af klasser. Derudover kommer der et hensyn til en efterfølgende spredning i hele kommunen. Sidst men ikke mindst er der også risikoen for at en elev kan blive smittet i udlandet og ikke vil kunne komme retur til Danmark.

Den sene aflysning skyldes at kommunen og skolerne havde håbet på nye lempelser på restriktionerne, som havde gjort det muligt at gennemføre turen på forsvarlig vis. 

På nuværende arbejder man fra kommunens side på at finde en løsning, så man kan anerkende skolepatruljernes kæmpe indsats på en forsvarlig og corona venlig måde. Det er fra kommunen og skolernes side vigtigt at de finder en løsning så skolepatruljerne kan blive tagget på en god måde for deres kæmpe arbejde.

Kilde: Redaktionen