Bliv socialrådgiver i Frederikshavn Kommune med fokus på misbrugsbehandling og Housing First reform

dato

Drømmer du om at arbejde med udsatte borgere med behov for misbrugsbehandling og/eller arbejde med ny hjemløsereform, hvor du ansvarsfuldt skal arbejde med både udredning, rådgivning og udvikling iht. ”Housing First” principper inden for det specialiserede socialområde? Kan du omsætte reformarbejde og sætte borgeren i centrum og sammen med borgeren finde løsninger? Så er du godt på vej til én af to spændende stillinger i Socialenheden i Frederikshavn Kommune!

Socialenheden søger to ansvarsbevidste og gerne erfarne socialrådgivere til at arbejde med myndighedsopgaver inden for det specialiserede udsatte-, misbrugs- og forsorgshjemsområde, hvor målgrupperne især er voksne borgere med social udsathed ofte i kombination med komplekse psykiske lidelser, hjerneskade og misbrugsproblematikker mv. 

Der søges 2 socialrådgivere til faste stillinger på 37 timer ugentligt. Den ene socialrådgiver skal fortrinsvis arbejde med udredning og bevilling af behandling på misbrugsområdet. Den anden socialrådgiver skal fortrinsvis arbejde med servicelovens nye bestemmelser om Housing First til udsatte og hjemløse samt øvrige sociale indsatser efter servicelovens voksenbestemmelser

Som socialrådgiver i Socialenheden bliver du en del af en velfungerende afdeling med engagerede og dygtige kollegaer og en ”god social ånd”. Socialenheden er organiseret med 1 afdelingsleder, 2 teamledere og 21 socialrådgivere, som har ansvar og myndighedskompetence iht. Sundhedsloven (misbrugsbehandling) og Servicelovens voksenbestemmelser (afsnit 5) til borgere inden for målgrupperne. 

Socialenheden visiterer indsatser til de borgere, der har fået førtidspension, eller der er over 30 år. Socialenheden er organiseret med 4 teams, som er hhv.: Team bostøtte (midlertidige indsatser), der visiterer til socialpædagogisk bostøtte, aktivitets- og samværstilbud og ledsageordning; Team botilbud (varige indsatser), der visiterer længerevarende botilbud, dagtilbud, beskyttet beskæftigelse, kontaktpersonordninger, BPA-hjælpeordninger og merudgifter; Team afklaring, der visiterer til forebyggende og uvisiterede indsatser samt midlertidige botilbud samt Team misbrug og udsatte, der visiterer til alkohol- og stofbehandling samt de nævnte indsatser efter Servicelovens voksenbestemmelser.  Begge stillinger er i Team misbrug og udsatte

Som ny udredningsmedarbejder på misbrugsområdet bliver du en del af Team misbrug og udsatte, hvor du og en kollega, har ansvaret for at afholde samtaler samt lave faglige udredninger af alle borgere over 15 år, som ønsker at søge om misbrugsbehandling (stof og alkohol).

Socialenheden er fysisk placeret på Rådhuset i Frederikshavn Kommune. Som udredningsmedarbejder har du og din kollega dog fysisk arbejdsplads på kommunens Behandlingscenter Frederikshavn. Her har I ”til huse” sammen med de medarbejdere, der arbejder med ambulant dagbehandling til borgere med misbrug.   

Dine arbejdsopgaver som udredningsmedarbejder består primært af rådgivning samt faglig udredning af borgers ressourcer og behov for misbrugsbehandling både i forhold til stof- og alkoholafhængighed. Du er på denne måde den primære indgang i kommunen for alle borgere over 15 år, der ønsker behandling for misbrug. Som udredningsmedarbejder er det dig, der bevilger og følger op på misbrugsbehandling på Behandlingscenter Frederikshavn, som yder den ambulante misbrugsbehandling samt efterbehandlingsforløb. Du deltager i faste ugentlige bevillings- og teammøder begge steder samt i faste samarbejdsmøder med Psykiatri Nordjylland. Derudover har du også ad hoc en koordinerende funktion i forhold til samarbejdet med læger, Kriminalforsorgen, Jobcentret, sundhedscentre og pårørende mv.

Som ny socialrådgiver der skal arbejde med Housing First indsatser arbejder du i et tæt team med dine to nærmeste kolleger på udsatteområdet. 
Mindsettet i den nye hjemløsereform er ”bolig først”, hvilket hænger godt sammen med socialområdets vision om at støtte udvikling af borgers selvhjulpenhed. Dog kan boligen ikke stå alene, da den skal tilbydes i kombination med et massivt fokus på at støtte borgers kompetencer til at bo selv via de specifikke Housing First metoder samt koordinering på tværs af kommunens interne og eksterne samarbejdspartnere på området. Du skal have indsigt og mod til at arbejde med det nye mindset og igangsætte handle- og udskrivningsplaner for borgere med massive udfordringer, så du herved kan hjælpe med at øge borgernes egen motivation og selvværd – og så flere borgere på sigt bliver i stand til at klare sig selv i egen bolig.

Som socialrådgiver på det specialiserede socialområde så arbejder du uanset team med udredning af borgeres funktionsniveau og støttebehov iht. VoksenUdredningsMetoden 2.0. Du arbejder med målgruppevurderinger samt forhandling og dialog om takst og rette indsats ift. botilbud, bostøtte og dagtilbud samt opfølgning på de bevilgede indsatser både i interne og eksterne tilbud iht. lovgivningen og kommunens serviceniveau på området. Derudover er det også centralt i myndighedsarbejdet, at du fx kan deltage på: Rehabiliteringsmøder i samarbejde med beskæftigelsesområdet; på Én plans-møder i samarbejde med familieområdet eller i Det sociale pitstop, som er et forebyggende og uvisiteret tilbud fortrinsvis i samarbejde med Socialpsykiatrien.

Vi forventer, at du kan genkende dig selv i én af ovenstående beskrivelser og målgrupper, samt at du:

  • Har en relevant socialfaglig uddannelse som socialrådgiver eller socialformidler
  • Har erfaring med myndighedsarbejdet og lovgivning på det specialiserede socialområde
  • Har gode samarbejdsevner og arbejder anerkendende i tværfaglige arbejdsmiljøer både internt og eksternt 
  • Kan tænke i helheder og medinddrager borgerne i din sagsbehandling
  • Er tydelig og ansvarsfuld 
  • Er psykisk robust og rummer mennesker i sårbare situationer
  • Er en god og sikker formidler, både skriftligt og mundtligt

Kort sagt er du samarbejdsorienteret, parat til at tage ansvar og træffe beslutninger og med din indsats medvirke til den fortsatte udvikling af gode og helhedsorienterede indsatser sammen med borgerne og udfører på området. 

Du kan forvente: 

  • Arbejde i et godt tværfagligt miljø, hvor vi arbejder ud fra, at vi er ”hinandens forudsætninger”.
  • Arbejde inden for et myndighedsområde, og i en myndighedsrolle, der er under udvikling og byder på udfordringer og nye måder at løse tingene på.
  • Gode muligheder for faglig og personlig udvikling
  • Dygtige og fleksible kollegaer
  • Mulighed for flextid og selvtilrettelæggelse naturligvis under hensyntagen til opgaverne i afdelingen

Stillingerne er til besættelse pr. 1. januar 2025 eller snarest herefter. Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ansøgers kvalifikationer.

Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til afdelingsleder Mette Brandt Pedersen på telefon 98455318 eller teamleder Anne-Mette Mai Marinussen på telefon 98456913

I forbindelse med opslaget af stillingen benytter vi elektronisk rekruttering. Derfor bedes du søge via nedenstående ansøgningsknap og her vedlægge oplysninger om uddannelse, tidligere beskæftigelse, eksamenspapirer m.m. Du bedes om at markere, hvilken af de to stillinger du ansøger om.

Ansøgningsfrist er tirsdag den 26. november 2024. 

Samtaler forventes afholdt torsdag den 28. november 2024

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederikshavn Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Frederikshavn Kommune, Rådhus Alle 100, 9900 Frederikshavn

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 26-11-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6147661

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet