Bagerpar sætter en ære i traditioner

Profilbillede
dato

På matriklen Vestergade 18 i Frederikshavn har der været bagerforretning siden 1887.

I det lille baglokale i bageriet, der rummer 133 års historie, sidder Anita og Brian Madsen og fortæller sin historie.

- Frem til 1971, hvor mine forældre Kurt Lundgreen Madsen og Ilse Madsen overtog bageriet, har der været forskellige ejere, fortæller Brian Madsen, der i 1997 overtog bageriet fra sine forældre. Siden da har bagermester Brian Madsen sammen med sin kone Anita Høngaard George Madsen drevet det traditionsrige håndværksbageri videre i samme ånd.

- I 12 år var vi ganske vist en del af Guldbager-kæden, men nu står der igen Bager Madsen på det traditionsrige bagerhus. Vi fik ganske enkelt for lidt ud af at være med i den kæde, så da vi fandt en ny leverandør, kunne vi igen hænge "Bager Madsen"-skiltet på huset, siger Brian Madsen, der startede i forældrenes bageri som 13-årig, hvor han hjalp med rengøringen og derefter kom i lære som håndværksbager.


Bager Madsen er især kendt for sine makronkranse og store romkugler, ligesom en gammeldags nougatkage er meget efterspurgt. - Flere af vores bagværk er fra gamle opskrifter fra før 1970, og ikke mindst en julekage med rosiner og sukat får mange roser af vores kunder, siger Anita Madsen, der står for butikkens regnskab og også er med bag disken.

Brian Madsen, der i dag er 55 år, begynder arbejdsdagen, når de fleste andre er på vej i seng, fortæller: - Jeg starter i bageriet klokken 23.30 og er færdig 11 timere senere og når at få sådan ca. 5 timers søvn i døgnet.

- Vi har tidligere haft fast leverance til flere hoteller, supermarkeder og tankstationer, men nu er vi ved at drosle ned og har sagt fra overfor nogle af vores store kunder, fortæller Brian, og Anita supplerer: - Men der er rigtig godt gang i brødsalget — der er mange stamkunder og mange kører fra Elling, Strandby og Sæby, især i weekenden, for at handle hos os.

- Vi havde tidligere 9 bagersvende, men dem har vi også skåret ned på, så vi i dag har 5 svende og 5 medarbejdere i forretningen, fortæller Anita Madsen, der selv møder ved 4-tiden om morgenen og gør klar, inden medarbejderne møder og åbner forretningen kl. 6.

- Det er selvfølgelig hårdt, at være selvstændig i en lille bagerbutik, men vi sætter en ære i at drive den - ikke mindst her i Vestergade 18, slutter bagerparret Madsen.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Bager Madsen