Maskingast til Division 34/ FRONTEX (Frederikshavn)

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være en del af den europæiske grænsekontrol, med spændende og anderledes opgaver uden for Danmarks grænser – hvor hver patrulje byder på nye udfordringer.

Er du en person, som besidder praktiske evner til at løse opgaver som maskingast om bord i en af søværnets fartøjer 3. Eskadre søger maskingaster til den faste struktur til FRONTEX (Division 34), der ønsker en alsidig og dynamisk arbejdsplads, som byder på sejlende tjeneste i en fast skemalagt tørn samt nye og anderledes udfordringer ved FRONTEX.

Hører du under følgende kategorier skal du ikke søge på dette opslag, men på det åbne opslag der findes på Job i forsvaret https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/soevaernet/marinekonstabel
• Civile uden forudgående militær uddannelse.
• Civile med forudgående militær uddannelse (Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt Beredskabsstyrelsen).
• Personel fra Hæren; stampersonel og værnepligtige.
• Personel fra Flyvevåbnet; stampersonel og værnepligtige.
• Personel fra Beredskabsstyrelse; stampersonel og værnepligtige.
Husk at skrive i din ansøgning at du ønsker at søge specifikt på dette her opslag.


Om os

3. Eskadre er kendetegnet ved en fast og kendt planlægning, hvori arbejds- og familieliv går op i en højere enhed og der tages hensyn til den enkelte medarbejders behov.

Division 34 er en nyoprettet division og en del af Søværnets 3. Eskadre, hvori FRONTEX opgaven varetages.

Division 34 kommer til at bestå af en ledelsessektion med en chef og en teknisk sagsbehandler, som vil varetage styrkeproduktion og sagsbehandling. Sektionen kommer til at få ansvaret for divisionens ledelse, planlægning og logistiske opgaver, herunder bemanding af de operative enheder

Bådbidraget ved FRONTEX kommer forventeligt til at bestå af 24 medarbejdere, fordelt med 6 Fartøjsfører, 6 navigatører, 6 Maskingaster og 6 Dæksgaster. Derudover opstiller Søværnet et køretøj til FRONTEX ca. 6 måneder om året. Denne opgave vil også skulle koordineres af Chefen for Division 34 i samarbejde med 3. Eskadre stab og Division 34 medarbejdere.

I forbindelse med oprettelse af Division 34 tilgår der også to nye fartøjer, som er designet og bygget til de krav som operationen i Middelhavet stiller, det betyder at Division 34 kommer til at råde over to helt nye fartøjer.


Om stillingen

FRONTEX: Den europæiske grænse- og kystvagt.
Danmark støtter med en patruljebåd med mandskab fra politiet og Forsvaret for et år ad gangen, et køretøj med termisk udstyr i op til 6 måneder samt et overvågningsfly.
Opgaven for patruljebådsbidraget er overvågning af Europas ydre grænser, det vil sige at bådene patruljere i farvandet mellem Grækenland og Tyrkiet, for at yde støtte til FRONTEX' indsats til bekæmpelse af irregulær migration og grænseoverskridende kriminalitet i Middelhavsområdet. Opgaven løses i et tæt samarbejde med Rigspolitiet, som har myndighedsopgaven og Hellenic Coast Guard, som står for koordineringen af patruljerne.

Ved tjeneste ombord på en FRONTEX enhed, er du den eneste maskingast (MSGA) ombord, hvorfor der kræves stor selvstændighed og engagement, ofte af egen drift.
Som MSGA har du ansvaret for enhedens tekniske materiel, hvor mønstringer af grej er en naturlig del af virket. Endvidere vedligeholdelse, samt rengøring og almindelig skibsvedligeholdelse.

Ydermere indgår du i fællesskab med den øvrige besætning i enhedens ruller i henhold til Generalrullen. Det betyder, at du indgår i vagten på broen som udkig og rorgænger. Du vil under din tjeneste på broen også anvende de elektroniske sensorer, som er en vital del af overvågningen.

Du repræsenterer Søværnet og Forsvaret i din opgaveløsning til søs, og skal desuden agere i og udenfor for tjenesten i forhold til FRONTEX ”Code of Conduct” Det er vigtigt, at du har forståelse for andre kulturer og traditioner, da operationsområdet pt. er Middelhavet og der er en hel del interaktion med lokale samarbejdspartnere. Samtidig er det vigtigt at du har gjort op med dig selv, om du er klar til at indgå i opgaver hvor der kan være mange afslutninger på en operation til søs.


Udsendelsesperioderne vil i første omgang være af en varighed på 5-6 uger, hvor de seks besætninger indgår i en rullende tørn, med to besætninger afsted ad gangen. Det betyder, der som minimum skal forventes 130 dage i området om året. Da besætningerne ikke er fast sammensatte betyder det der vil være mulighed for dråbevis udskiftning. Hjemmeperioden skal bruges på uddannelse, udpegede ansvarsområder og opretholdelse af kvalifikationer.

Du vil have fast tjenested i KORSØR/FREDERIKSHAVN


Om dig

Det forventes at du er selvstændig og besidder evnen til at aktivere dig selv, og ønsker at lære nyt.
Du opsøger selvstændigt arbejdsopgaver og sætter en ære i at levere et godt resultat og derved med til at bidrage til enhedens samlede opgaveløsning.

Du besidder et højt humør og kan indgå i et lille, men sammentømret team, og du kan tænke ud af boksen og se muligheder i stedet for begrænsninger. Du er energisk og ikke har noget imod at give en ekstra hånd, når der er travlt, også når det kræves, der bliver set stort på faggrænser.

Det er derudover vigtigt, at du besidder en vis psykisk robusthed, da jobbet til tider kan indebære sådanne belastninger.


Det er ligeledes et krav, at du har svendebrev/uddannelsesbevis inden for metalindustriens fagområder eller anden relevant uddannelse/erfaring.

Du skal have gennemført en grunduddannelse i Søværnet. Hvis du ikke har gennemført en grunduddannelse i Søværnet, vil du skulle gennemføre denne inden start ombord. Har du gennemført en grunduddannelse i enten Hæren eller Flyvevåbnet, skal du gennemføre et omskolingsforløb af kort varighed.


Kommer du fra Marinehjemmeværnet eller Reserven og ønsker at være en del af Division 34 / FRONTEX, så send en ansøgning med uddannelse og kvalifikationer, så vil vi lave konkret individuel vurdering af evt, supplerende uddannelsesbehov.


Krav
• Q: 02248592 Forsvarets førstehjælpsuddannelse
• Q: 03191904 Forsvarets fysiske basiskrav
• Q: 03978057 Egnet uden begrænsninger, inkl. blåt bevis
• Q: 03978063 Tandstatus
• Q: 01652389 K7 gevær M95familien
• Q: 01638032 Vedl. udd. i redningsmidler SSG 811 eller
• Q: 01638034 Vedl. udd. i redningsmidler ombord SSG 812

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en marinekonstabelstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Dit faste tjenestested vil være i Frederikshavn.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Nærmere oplysning om stillingsindholdet kan fås ved henvendelse til CH DIV 34 KL Caspar Fiedler Fjeldborg, telefon: 2542 9844 eller FRONTEX koordinator: Dennis Hede telefon 51236171.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Rikke Thomsen Højlund ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på mail FPS-RTH@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 18. december 2023 og samtaler forventes afholdt umiddelbart efter.
Stillingen er til besættelse 1. januar 2024.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.


Om 3. ESKADRE
3. Eskadre omfatter spændende og alsidige arbejdspladser, på sejlende enheder såvel som landtjenestesteder.
I 3. Eskadre får du ansvar og anerkendelse, samt stor mulighed for personlig og faglig udvikling.
Eskadrens opgaver omfatter sømilitære opgaver med særligt fokus på farvandene i og omkring Danmark, herunder myndighedsopgaver af permanent karakter samt civilt relaterede samfundsnyttige maritime opgaver.
3. Eskadre enheder løser Søværnets nationale opgaver 24/7/365.
Den største del af eskadrens enheder er beskæftiget med overvågning, suverænitetshåndhævelse, miljø- og transportopgaver samt søredning. Eskadrens enheder er desuden beskæftiget med uddannelse af officerselever.
Ud over de mange skibe er 3. Eskadre endvidere ansvarlig for drift af Kystredningstjenesten samt Søværnets Overvågningsenhed, med de centralt placerede enheder rundt om i landet.
3. Eskadre passer på Danmarks farvande – altid!

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederikshavn Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Frederikshavn, Flådestationen , 9900 Frederikshavn

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 18-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5953777

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet