Her bliver menukortet overhalet af butikkens gode renommé

Foto: Privat. Restaurantens facade
Profilbillede

Det bedste, der kan ske for en lille erhvervsdrivende er, at rygtet om hans pålidelighed og kvalitet løber stærkere end rygtet om virksomhedens produkter.

Det er præcis, hvad der er tilfældet for 28-årige Hani Al-Habboul, der er indehaver af Byens Pizza.

Spørger man manden på gaden i Frederikshavn, hvem Hani er, så siger de fleste omgående ”Byens Pizza”.
Det store udvalg af retter på menukortet er af høj kvalitet, og ikke mindst personalet og hele stemningen i butikken nyder stor anerkendelse af lokalbefolkningen.

Hani er ikke helt almindelig. Forstået på den gode måde.
Samtidig med at han er i gang med en uddannelse til teknisk installatør hos virksomheden Norisol i Frederikshavn, køber han lige et pizzeria undervejs.
For penge, han havde sparet op ved at være ansat i samme pizzeria ved siden af studierne.

”Jeg skal have gang i noget hele tiden,” siger Hani.

“Jeg har det simpelthen bedst, når jeg har en masse at rive i.”

Han er bestemt heller ikke bange for at tage fat, - han passer sin læreplads i løbet af dagen og overtager vagten i pizzeriaet klokken 17.00.
Her har hans bror stået i køkkenet og bag disken fra klokken 11.00.

”Forretningen går rigtig godt,” fortæller Hani.

Han forklarer: ”Jeg har først været ansat her, inden jeg overtog det hele for tre måneder siden. Det har jeg ikke fortrudt.”

Hani kom til Danmark som politisk flygtning fra Syrien for syv år siden sammen med sine forældre og tre søskende.

”Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er for at bo i Frederikshavn… ja, i Danmark i det hele taget,” siger Hani.

”Hele familien er faldet godt til her, og vi er bare så taknemmelige for at være friske og raske.”

Det er helt naturligt, at Hani har fået mange venner, mens han har været i Frederikshavn.
Han er kendt for at være en varm og kærlig ven, empatisk og ordholdende, og han går aldrig på kompromis med sin ærlighed.

”Jeg har også altid sat en ære i at behandle alle mennesker ens, høj som lav, og det gælder både privat og i butikken,” siger Hani.

”Samtidig skinner den taknemmelighed, jeg føler, ved at være blevet taget så godt imod i Danmark igennem til mine kunder. De er mit vigtigste aktiv.”

Når Hani om fem måneder er udlært teknisk installatør, vil han få mere overskud i hverdagen til at fokusere på at videreudvikle Byens Pizza.
Til den tid har han planer om at revidere menukortet, så det ikke bare er ét, han har videreført fra de gamle ejere, men ét som er hans værk.

”Jeg har også planlagt at indkøbe nye maskiner af forskellig art, blandt andet en shawarma maskine, så vi kan tilføje kebab på menukortet. Det findes, så vidt jeg ved, ikke nogen steder i Frederikshavn endnu.”

Tilværelsen som selvstændig tiltaler Hani meget. Ikke nødvendigvis i restaurationsbranchen, selvom han er glad for sit pizzeria.

”Når vi kommer seks-syv år længere frem, kunne jeg godt finde på at blive selvstændig i den branche, jeg nu bliver udlært.
Måske kan jeg spare så mange penge op, så jeg engang i fremtiden kan åbne selvstændig virksomhed af en art. Det kunne jeg vældig godt tænke mig”.

Uanset, hvad Hani vælger i fremtiden, er der ingen tvivl om, at han vil gøre det godt.
Han har en arbejdsmoral og en personlighed, der vil være en gevinst for enhver arbejdsplads.

Hvis du har fået lyst til at udforske Byens Pizza og deres menukort, finder du det på deres hjemmeside

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Byens Pizza I/S // Hani Al-Habboul
Flere artikler